Φωτοβολταϊκά Πάρκα 500 kW Επένδυση Φωτοβολταϊκά 500 kW Φωτοβολταϊκά
Καλωσήλθατε στην Buildeco

Φωτοβολταϊκά Πάρκα | 2023

Υπηρεσίες αδειοδότησης & τεχνικής υποστήριξης επιχειρήσεων
Ολοκληρωμένες λύσεις! Χωράφι, Αδειοδότηση, Εξοπλισμός, Κατασκευή
-> ΝΕΑ: Η πλέον συμφέρουσα περίοδος για κατασκευή πάρκου είναι τώρα!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

  Εάν σας ενδιαφέρουν περισσότερα για Φωτοβολταϊκά Πάρκα με τους νέους Νόμους του 2023 σε χωράφι, πατήστε εδώ.


Είναι σημαντικό να κατατεθεί αίτηση άμεσα, διότι ο ελεύθερος χώρος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Εμείς στη Buildeco μπορούμε να υλοποιήσουμε όλη την προεργασία για εσάς έγκαιρα, ώστε να υλοποιήσετε το συντομότερο δυνατόν. Ωράριο Τηλεφωνικής Επικοινωνίας:
09:00 - 15:00
17:00 - 21:00  


  ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
Εάν σας ενδιαφέρει, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:


Αγοράζουμε Άδειες

Σε μία πώληση άδειας είναι σημαντικό να γίνει η μεταβίβαση άμεσα, διότι υπάρχει σύντομη ημερομηνία λήξης της άδειας. Εμείς στη Buildeco μπορούμε να υλοποιήσουμε όλη την προεργασία για εσάς έγκαιρα, ώστε να προλάβετε. Πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο για περισσότερα. 

Νέοι Νόμοι για Φωτοβολταϊκά 2022 - 2023

Σημείωση: Η Buildeco αναλαμβάνει με συνέπεια, τη μελέτη, την αδειοδότηση, την προμήθεια και την εγκατάσταση εξοπλισμού για τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα σας.

Με το νέο Νόμο καθορίζονται, οι νέες ταρίφες (FiT) για Φωτοβολταϊκά πάρκα έως 500 kW. Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε διαγωνισμό. Για το 2022, το 2023 και το 2024 η ταρίφα είναι 0,066 λεπτά ενώ θα φτάνει έως 0,07 για αγροτικά φωτοβολταϊκά και Ενεργειακές Κοινότητες. Μετά τον Αύγουστο του 2024, η ταρίφα ενδεχομένως να μειωθεί ελαφρώς.

 1. Τα φωτοβολταϊκά Πάρκα < 1MW απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης αδειών παραγωγής, εγκατάστασης και λειτουργίας.
 2. Για τους σταθμούς που εγκαθίστανται σε γήπεδο που βρίσκεται σε περιοχή Natura 2000, ή σε παράκτια ζώνη που απέχει λιγότερο από 100 μέτρων από την οριογραμμή του αιγιαλού εκτός βραχονησίδων, ή γειτνιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων με φωτοβολταϊκό σταθμό που είναι εγκατεστημένος σε άλλο γήπεδο και η συνολική ισχύς των σταθμών υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) kW, απαιτείται πλήρης περιβαλλοντική αδειοδότηση.
 3. Οι σταθμοί φωτοβολταϊκών, που εγκαθίστανται εντός οργανωμένων υποδοχέων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, απαλλάσσονται από την υποχρέωση χορήγησης βεβαίωσης απαλλαγής.
 4. Για την κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου απαιτείται Άδεια Δόμησης μικρής κλίμακας.
 5. Για τις δομικές κατασκευές που υπερβαίνουν τα 2,5 μέτρα απαιτείται έκδοση πλήρους Οικοδομικής Άδειας.
Καλέστε μας ή επικοινωνήστε μέσω της φόρμας μας στο κάτω μέρος της σελίδας για να καταθέσουμε τις αιτήσεις για την άδειά του Φωτοβολταϊκού Πάρκου σας άμεσα.
Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων επιτρέπεται υπό τους ακόλουθους περιορισμούς:
 1. Επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών, σε γήπεδα εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων ή οικισμών προ του 1923 ή εντός οργανωμένων υποδοχέων βιομηχανικής δραστηριότητας, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μικρότερη ή ίση των πεντακοσίων (500) kW.
 2. Κατά παρέκκλιση του άρθρου 6 του ΕΧΠΣΑΑ – ΑΠΕ, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αποκλείεται εντός των παρακάτω περιοχών:
  • α. Των κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και των άλλων μνημείων μείζονος σημασίας της παρ. 5 ββ. του άρθρου 50 του ν.3028/2002, καθώς και των οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών προστασίας Α που έχουν καθορισθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν.1892/1991 ή καθορίζονται κατά τις διατάξεις του ν.3028/2002.
  • β. Των περιοχών απολύτου προστασίας της φύσης και προστασίας της φύσης που καθορίζονται κατά τις διατάξεις των άρθρων 19 παρ. 1 και 2 και 21 του ν.1650/1986.
  • γ. Των ορίων των Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας (Υγρότοποι Ραμσάρ).
  • δ. Των πυρήνων των εθνικών δρυμών και των κηρυγμένων μνημείων της φύσης και των αισθητικών δασών που δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές της περιπτώσεως β.
 3. Οι αποστάσεις χωροθέτησης των σταθμών από τις περιοχές αποκλεισμού της προηγούμενης παραγράφου, καθορίζονται σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του ΕΧΠΣΑΑ- ΑΠΕ με εξαίρεση τις ελάχιστες αποστάσεις εγκατάστασης από την ασύμβατη χρήση των 5 πρώτων γραμμών του πίνακα Δ. Αποστάσεις από οικιστικές δραστηριότητες, οι οποίες μειώνονται κατά 50%.
Καλέστε μας για να κάνουμε αξιολόγηση του αγροτεμαχίου σας προκειμένου να το αδειοδοτήσουμε για εσάς.
Η εύρεση αγροτεμαχίου, κατάλληλου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της όλης διαδικασίας. Λόγω των διάφορων περιορισμών που έχουν επιβληθεί από την νομοθεσία αλλά και την υπερφόρτωση των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, η εύρεση των χωραφιών είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ τα κατάλληλα για αυτή την δραστηριότητα χωράφια σπανίζουν.
Δουλειά μας στη Buildeco είναι να εξετάζουμε την καταλληλότητα των αγροτεμαχίων των πελατών μας σε όλη την Ελλάδα. Με τεχνική επάρκεια εκτελούμε όλους τους βασικούς προελέγχους που αποτελούν προϋπόθεση για την "αρτιότητα" του χωραφιού, ενώ ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα ακαταλληλότητας των αγροτεμαχίων εάν η έρευνά μας καταλήξει θετικά και να σας κατασκευάσουμε το φωτοβολταϊκό πάρκο.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Νέο Πλαίσιο Φωτοβολταϊκών 2023

Η καλύτερη στιγμή για επένδυση σε Φωτοβολταϊκά είναι τώρα.

Με τους τελευταίους Νόμους του 2023 καθορίζεται το νέο πλαίσιο FiT των Φωτοβολταϊκών. Εν συντομία, πάρκα έως 500kW δεν πηγαίνουν σε διαγωνισμό αλλά συνδέονται με σταθερή Ταρίφα. Συγκεκριμένα η ταρίφα θα είναι 66 €/MWh για τα αποπερατωμένα πάρκα μέχρι τον Αύγουστο του 2024.
Περισσότερα για τις ταρίφες (FiT) των ΑΠΕ θα βρείτε στη σελίδα μας με τις σταθερές ταρίφες στήριξης των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας.
Νέο πλαίσιο και για τα κορεσμένα δίκτυα της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Εύβοιας Οκτώβριος - Νοέμβριος 2022.

Πως θα αποκτήσω ένα Πάρκο;


Εύρεση Κατάλληλου Αγροτεμαχίου

Μία σειρά από άστοχους Νόμους και διατάγματα καθώς και ένα πεπαλαιωμένο ηλεκτρικό δίκτυο έχουν οδηγήσει την αγορά σε τεράστιες δυσκολίες όσων αφορά την εύρεση κατάλληλων για αδειοδότηση και εγκατάσταση Φ/Β αγροτεμαχίων. Τα αγροτεμάχια πλέον που μπορούν να φέρουν φωτοβολταϊκά πάρκα είναι ελάχιστα. Η εξεύρεση τους απαιτεί ειδική εμπειρία, μελέτη, υπομονή και μεγάλη επιμονή.
Άδειες Φωτοβολταϊκών Πάρκων 500 kW

Αδειοδότηση

Η αδειοδότηση, όπως γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε, είναι μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Απαιτούνται δε πάνω από δέκα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και συντονισμός τους. Στις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε, περιλαμβάνονται οι μελέτες, τα σχέδια, τα έγγραφα, τα τεχνικά στοιχεία, οι εκθέσεις καθώς και η σύνταξη των απαραίτητων φακέλων και αιτήσεων. Χάρη στην πολυετή εμπειρία μας, η αδειοδότηση πραγματοποιείται σε βέλτιστους χρόνους και χωρίς απρόοπτα.

Σχεδιασμός του Έργου

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο σωστός σχεδιασμός των έργων πριν την κατασκευή. Έμφαση πρέπει να δίνεται, πέραν της επιλογής αξιόλογου βασικού εξοπλισμού, και στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (πίνακες, καλώδια κλπ.) αλλά πρωτίστως στη διαστασιολόγησή τους.
"Με τη βέλτιστη διαστασιολόγηση μπορούμε να πετύχουμε έως και 10% αύξηση παραγωγής"
Η ομάδα μας που αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς, δημιουργεί πάρκα τα οποία να μην έχουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Κατασκευή

Η κατασκευή των πάρκων, αποτελεί το σημαντικότερο βήμα στην επένδυση. Η ποιοτική κατασκευή ενός έργου μπορεί να συμβάλει στην αδιάλειπτη και χωρίς προβλήματα (βλάβες κλπ.) μετέπειτα λειτουργία του έργου. Η Buildeco & οι Συνεργάτες της, μετά από πολυετή εμπειρία στην κατασκευή, έχοντας πραγματοποιήσει (Αδειοδοτήσει ή Μελετήσει ή Κατασκευάσει) πάνω από 50 MW έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προσφέρουμε πάνω απ' όλα τα ποιοτικότερα αλλά και τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα ανάπτυξης πάρκων, με το κλειδί στο χέρι, στις πιό ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Τι προσφέρουμε στην Buildeco;

Συνεπείς στην παράδοσή μας, προσφέρουμε πακέτα ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους πελάτες μας. Ειδικότερα, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες σας, οι υπηρεσίες μας παρέχονται από το Α έως το Ω έτσι ώστε ο πελάτης να μην χρειάζεται να ασχοληθεί καθόλου. Η ομάδα μας προσφέρει τα παρακάτω:
 • Έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα ερευνούμε τα αγροτεμάχια που πληρούν τις προδιαγραφές για εγκατάσταση πάρκων, επιλέγοντάς τα ανάμεσα σε χιλιάδες.
 • Αναλαμβάνουμε ολόκληρη την αδειοδότηση για λογαριασμό σας, μελέτες, διακίνηση φακέλων σε υπηρεσίες κλπ.
 • Υλοποιούμε τον βέλτιστο σχεδιασμό του έργου σας έτσι ώστε να αποδίδει στο μέγιστο εφικτό βαθμό ενώ ταυτόχρονα να είναι και τεχνικά άρτιο.
 • Πραγματοποιούμε την κατασκευή του πάρκου σας στην οποία περιλαμβάνονται τα πάντα έτσι ώστε να σας παραδώσουμε το έργο με το κλειδί στο χέρι.

Γιατί να μας επιλέξετε;

Επιλέγοντάς μας, σταματάτε να ασχολείστε, αφού αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας την οποιαδήποτε λεπτομέρεια έχει σχέση με το φωτοβολταϊκό πάρκο που σκοπεύετε να υλοποιήσετε. Αναγνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και τον σεβόμαστε.
Η ομάδα μας αποτελείται από Μηχανολόγους, Πολιτικούς Μηχανικούς, Τοπογράφους και Ηλεκτρολόγους, καθώς και Δικηγόρο και Μεσίτη, έτσι ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις αλλά και προκλήσεις του development των πάρκων και στην άμεση διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Ποιά είναι η διαδικασία;

Αφού ο πελάτης επιλέξει ένα από τα παρακάτω πακέτα υπηρεσιών, υπογράφεται η σύμβαση, και στη συνέχεια προχωράμε σε συμβολή του πελάτη με τον οικοπεδούχο, αδειοδότηση, σχεδιασμό (Μελέτη εφαρμογής) και μόλις λάβουμε την άδεια, κατασκευή.
*Η επιλογή των αγροτεμαχίων πραγματοποιείται μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Πακέτα Υπηρεσιών

Φωτοβολταϊκό Κατασκευή

Πακέτο 1ο: Εύρεση Αγροτεμαχίου, Αδειοδότηση και Κατασκευή

Απευθύνεται σε πελάτες που δεν έχουν δικό τους αγροτεμάχιο και θέλουν μία ολοκληρωμένη υπηρεσία, χωρίς χάσιμο χρόνου.

Φωτοβολταϊκό Πάρκο Τιμές

Πακέτο 2ο: Αδειοδότηση και Κατασκευή

 

 

Εάν έχετε το δικό σας χωράφι, το οποίο να είναι κατάλληλο, εμείς αναλαμβάνουμε την αδειοδότησή του και κατασκευή του πάρκου.

Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Πακέτο 3ο: Εύρεση Αγροτεμαχίου & Αδειοδότηση

 

Απευθύνεται σε πελάτες που δεν έχουν δικό τους αγροτεμάχιο και δεν έχουν αποφασίσει πως θα κατασκευάσουν το έργο.

Αδειοδότηση Φωτοβολταϊκών Πάρκων

Πακέτο 4ο: Μόνο Αδειοδότηση

 

 

Εάν έχετε το δικό σας χωράφι, το οποίο να είναι κατάλληλο, εμείς αναλαμβάνουμε την αδειοδότησή του. (Έκπτωση 10%)

Ενεργειακές Κοινότητες


Η Buildeco με συνέπεια αναλαμβάνει την ίδρυση και αδειοδότηση της ενεργειακής κοινότητας καθώς και αδειοδότηση και κατασκευή των μονάδων της για εσάς και τους συνεργάτες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πώληση Αδειών Φωτοβολταϊκών Πάρκων - Αγοράζουμε Άδειες


Η Buildeco αναλαμβάνει την αγορά της άδειας φωτοβολταϊκού πάρκου που διαθέτεται. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο .

Επικοινωνία

Καλέστε μας τώρα για μία προσφορά
 

Ωράριο Τηλεφωνικής Επικοινωνίας:
08:00 - 15:00
17:00 - 21:00  


Συμβουλή Buildeco:
Είναι σημαντικό να κατατεθεί αίτηση άμεσα, διότι στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας το δίκτυο κλείνει. Εμείς στη Buildeco μπορούμε να υλοποιήσουμε όλη την προεργασία για εσάς έγκαιρα, ώστε να υλοποιήσετε το συντομότερο δυνατόν.
 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2102206927 (08:00-15:00 και 17:00-21:00)
Email: info@buildeco.eu
Ιστότοπος: https://www.buildeco.gr/φωτοβολταικα-παρκα.html

 

Ίσως σας Ενδιαφέρουν:

Για περισσότερα, πατήστε πάνω στό σύνδεσμο που σας αφορά.


 

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η Buildeco στα Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Δείτε κάποιους από τους προμηθευτές μας:

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για περαιτέρω ενημέρωση

Οι πελάτες της Buildeco

Δείτε κάποιους από τους πελάτες μας: