Φωτοβολταϊκά στη Στέγη Net Metering Φωτοβολταϊκά Net Metering Οικιακό Φωτοβολταϊκό Net Metering Φωτοβολταϊκό ταράτσα επιδότηση Βιοτεχνία Φωτοβολταϊκό Επιδότηση Βιομηχανικό Φωτοβολταϊκό Net Metering Οικιακό Φωτοβολταϊκό Επιδότηση
Καλωσορίσατε στην Buildeco

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη Επιδότηση - Net Metering | Τιμές 2022

Υπηρεσίες αδειοδότησης & τεχνικής υποστήριξης επιχειρήσεων
Φωτοβολταϊκά στη Στέγη με Net-Metering - Ολοκληρωμένες λύσεις για την επιδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία

Επιδότηση για Φωτοβολταϊκά στη Στέγη

Η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις θα ανοίξει στις αρχές Ιανουαρίου του 2023. Η μέγιστη επιδότηση θα ανέλθει στο 60%, η οποία θα αφορά τον συνδυασμό φωτοβολταϊκών με μπαταρίες. Αντίθετα, στην περίπτωση των «απλών» φωτοβολταϊκών η επιδότηση θα ξεκινά από τα επίπεδα του 30%. Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος θα είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι προτεραιότητες στη χρηματοδότηση δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη. Προκρίνεται είτε χρονική προτεραιότητα, ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης φακέλου, είτε προτεραιότητα (για κατοικίες) με εισοδηματικά/κοινωνικά κριτήρια. Επίσης από το υπουργείο είπαν πως στο πρόγραμμα θα δίνεται η δυνατότητα διεκδίκησης χρηματοδότησης και για φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία έχουν κατακυρώσει ηλεκτρικό «χώρο» έως και λίγους μήνες νωρίτερα από το «άνοιγμα» της πλατφόρμας του προγράμματος.

"ενημέρωση 11/2022"

 


Είναι σημαντικό να κατατεθεί αίτηση άμεσα, διότι αφενός ο ελεύθερος χώρος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι περιορισμένος και αφετέρου πιθανότατα η επιδοτήσεις θα δοθούν με χρονολογική σειρά κατάθεσης της αίτησης. Εμείς στη Buildeco μπορούμε να υλοποιήσουμε όλη την προεργασία για εσάς έγκαιρα, ώστε να εγκατασταθεί το σύστημα το συντομότερο δυνατόν. 


  Εάν σας ενδιαφέρουν Φωτοβολταϊκά Πάρκα, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:


Αθήνα: 210 220 6928
Θεσσαλονίκη: 231 231 1821
Ωράριο Τηλεφωνικής Επικοινωνίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 20:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00  


 

 


  

Φωτοβολταϊκό στη Στέγη - Net-Metering


Το Net-Metering δημιουργήθηκε για να μειώσει τις δαπάνες σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Συμψηφισμός Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά στη Στέγη

Το πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών στη στέγη, δημιουργήθηκε με στόχο, μέσα από επιδότηση και δανεισμό να γίνει εφικτή η εγκαταστασή του από πληθώρα Οικιακών, Εταιρικών και Βιομηχανικών καταναλωτών, να αυξηθεί η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους να παράγουν, να χρησιμοποιούν και να συμψηφίζουν μέσω του Net-Metering το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν από Φωτοβολταϊκά με το δίκτυο.

Ως ενεργειακός συμψηφισμός -Net Metering νοείται ο συμψηφισμός της παραχθείσας από το φωτοβολταϊκό σταθμό ενέργειας, με την καταναλωθείσα ενέργεια στις εγκαταστάσεις του αυτοπαραγωγού, ο οποίος διενεργείται σε τριετή βάση. Στον ενεργειακό συμψηφισμό - Net-Metering, η παραγόμενη ενέργεια δεν είναι απαραίτητο να ταυτοχρονίζεται με την καταναλισκόμενη.

Αγροτικό Net-Metering Φωτοβολταϊκά – Τρόποι Εκμετάλλευσης Ενέργειας

Στον Ενεργειακό συμψηφισμό (Net-Metering), δίνεται η δυνατότητα αποκεντρωμένης παραγωγής ενέργειας χάρη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και εργαλεία που υπάρχουν όπως ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός (virtual net metering).
Παραδείγματος χάριν, μια βιομηχανική μονάδα ή ένα Σπίτι, μπορεί να παράγει, να πωλεί ή να καταναλώνει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει.

Net-Metering

Βασικοί Όροι για το Net-Metering είναι:

 

net-metering

 

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη - Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο Αγροτικό Φωτοβολταϊκό Net-Metering έχουν:Net-Metering – Online Εφαρμογή

Net-Metering Calculation Application


Το Σύστημά σας είναι Έτοιμο! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω, για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα. each
© Buildeco 2022
Πακέτα Buildeco

Φωτοβολταϊκά Net-Metering

Πακέτο 1ο: Φωτοβολταϊκό Net-Metering

Η πιό βασική λύση για ενεργειακό συμψηφισμό όπου το ρεύμα που παράγεται συμψηφίζεται με το ρεύμα που καταναλώνεται από ενα σπίτι ή επιχείρηση

Φωτοβολταϊκό Net-Metering με Αντλία Θερμότητας

Πακέτο 2ο: Buildeco Double Play

 

Εγκατάσταση στο χώρο σας Φωτοβολταϊκού με ενεργειακό συμψηφισμό και Αντλίας Θερμότητας για να έχετε και δωρεάν θέρμανση

Net-Metering με αποθήκευση

Πακέτο 3ο: Buildeco Triple Play

 

Εγκατάσταση στην οικία σας Φωτοβολταϊκού με ενεργειακό συμψηφισμό, Αντλίας Θερμότητας και Μπαταριών για αδιάλειπτη Ενέργεια

Net-Metering για Επιχειρήσεις και Βιομηχανίες

Πακέτο 4ο: Βιομηχανικό Net-Metering

 

Ειδικά μελετημένα και διαστασιολογημένα συστήματα για Βιομηχανικούς Χρήστες (>20kW) 

 


 

Net-Metering

 


Εικονικός Ενεργειακός Συμψηφισμός - Virtual Net-Metering

Ειδικά για κάποιες κατηγορίες καταναλωτών, καθώς και για ενεργειακές κοινότητες, επιτρέπεται, με βάση το Net-Metering και τους Ν.4414/2016 και Ν.4513/2018, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την κάλυψη ιδίων αναγκών τους και με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering).

Ως εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός νοείται ο συμψηφισμός της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό του αυτοπαραγωγού, με τη συνολική καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια σε εγκαταστάσεις του αυτοπαραγωγού, από τις οποίες τουλάχιστον η μία είτε δεν βρίσκεται στον ίδιο ή όμορο χώρο με το φωτοβολταϊκό, είτε, αν βρίσκεται, τροφοδοτείται από διαφορετική παροχή.

Ενεργειακός Συμψηφισμός σε Γαίες Υψηλής Παραγωγικότητας

Με το νέο νόμο, πλέον επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αγροτικές εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως γεωργική γή υψηλής παραγωγικότητας. Τη νομοθετική ρύθμιση που προστατεύει τη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ), καθώς περιορίζει στο 1% της ΓΓΥΠ ανά Περιφερειακή Ενότητα τη δυνατότητα εγκατάστασης μονάδων ΑΠΕ, και έτσι δεν θα υπάρξει στρέβλωση της αγοράς και μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

 Καλέστε μας για Ραντεβού σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον Ενεργειακό Συμψηφισμό - Net-Metering επικοινωνήστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο:

Αθήνα: 210 220 6928
Θεσσαλονίκη: 231 231 1821

 


 

Ενεργειακές Κοινότητες και Net-Metering - Χρηματοδότηση

Θα υπάρξει συνεργασία με εγχώρια και διεθνή τραπεζικά ιδρύματα για την ενίσχυση της ρευστότητας και των επενδύσεων, με χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχουν εγγυήσεις και δάνεια με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Ενεργειακός Συμψηφισμός – Συμβάσεις

Η Σύμβαση Ενεργειακού Συμψηφισμού Net-Metering, συνάπτεται μεταξύ του αυτοπαραγωγού και του Προμηθευτή µε τον οποίο έχει συμβληθεί ο σιτοπαραγωγός για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος στην εγκατάσταση κατανάλωσής του, για είκοσι πέντε (25) έτη, µε έναρξη ισχύος την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύνδεσης του φ/β συστήματος. Για την σύναψη Σύμβασης Συμψηφισμού πρέπει να έχει προηγηθεί Σύμβαση Σύνδεσης για το φ/β σύστημα µε τον διαχειριστή του δικτύου καθώς και πλήρης εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας του Προμηθευτή ή ένταξη σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών προς τον Προμηθευτή.

Net-Metering - Ενεργειακός Συμψηφισμός - Δυνατότητες

Οι παραγωγοί πλέον, με τον Ενεργειακό Συμψηφισμό Net-Metering μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις μονάδες παραγωγής τους ή στις οικίες τους, θα μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα (το ενεργειακό τους κόστος), καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν δραστικά το κόστος του ρεύματος.

Παράλληλα, στους Αγρότες, δίνεται η δυνατότητα για επί πλέον όφελος από την πώληση του πλεονάζοντος παραγόμενου ρεύματος, όπως προβλέπει η νέα τροπολογία αναφορικά με το Αγροτικό Net-Metering.


Επικοινωνία - Buildeco - Φωτοβολταϊκά - Net-Metering

Για περαιτέρω πληροφορίες για το Net-Metering - Ενεργειακό Συμψηφισμό, επικοινωνήστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο:

+30 210 220 69 28

Εκτός από τον Ενεργειακό Συμψηφισμό με Φωτοβολταϊκά, ίσως σας ενδιαφέρουν και:

Για περισσότερα, πατήστε πάνω στό σύνδεσμο που σας αφορά.

Φωτοβολταϊκά Πάρκα Βιομάζα Αδειοδότηση Επιχειρήσεων

 

Οι πελάτες της Buildeco

Δείτε κάποιους από τους πελάτες μας:

βιομάζα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων άδεια λειτουργίας άδεια εγκατάστασης ανεμογεννήτριες υδροηλεκτρικά pv biomass ενεργειακές κοινότητες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για περαιτέρω ενημέρωση