Buildeco we do energy
Φωτοβολταϊκό Πάρκο με σταθερή ταρίφα Χωράφι - Άδεια - Κατασκευή (νέος Νόμος 2023)

Φωτοβολταϊκό Πάρκο 2023-2024

Φωτοβολταϊκά Πάρκα - Νέος Νόμος 2023 | Οι ειδικοί στην ενέργεια

Διαθέτουμε έτοιμα χωράφια για φωτοβολταϊκά με σταθερή ταρίφα σε ανοιχτές περιοχές.

Δείτε χωράφια από το portfolio μας.


Καλεστε

Τηλέφωνο επικοινωνίας για όλη την Ελλάδα: (30) 210 220 6927
(Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 9.00 - 20.00, Σάββατο 10.00 - 14.00)


Φωτοβολταϊκό Πάρκο - Χωράφια που εγκαθίσταται

Χωροθέτηση φωτοβολταϊκών πάρκων - κριτήρια:

 • Κατάλληλο χωράφι τοπογραφικά  
 • Κατηγορία παραγωγικότητας γης  
 • Επάρκεια δικτύου ΔΕΔΔΗΕ  
 • Ενεργοποιημένη πλατφόρμα  
 • Κατάλληλες χρήσεις γης  
 • Μελέτη προστατευόμενων περιοχών  
 • Εδαφοτεχνική έρευνα  
net metering

 


Ενεργειακή Κρίση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Φωτοβολταϊκά Πάρκα 2023 - 2024

Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση που περνάει η Ευρωπαϊκή ήπειρος και κατά συνέπεια και η Ελλάδα, θα συνεχιστεί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Η αποδιοργάνωση της αγοράς ενέργειας οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους της ενέργειας με την τιμή της κιλοβατώρας (kWh) το 2022 να αυξάνεται εκθετικά, καθώς και τη διατήρησή της σε υψηλά επίπεδα για το 2023. Αυτή η εξέλιξη απαιτεί από τη χώρα να πάρει μέτρα για να σταματήσει η τρομακτική αύξηση του συνολικού κόστους ενέργειας.

Πρώτα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Κόστος ενέργειας

Αφότου καταργήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής στα μέσα του 2022 οι τιμές της ενέργειας υπολογίζονται αποκλειστικά από το χρηματιστήριο ενέργειας. Με την τιμή του φυσικού αερίου να διατηρείται υψηλά, η ενέργεια έχει πλέον καταστεί πολύ ακριβή. Πλέον, το κόστος αφενός της ηλεκτρικής ενέργειας και αφετέρου της θέρμανσης είναι δυσβάσταχτο για σπίτια και επιχειρήσεις.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, αναδεικνυονται σε βασικό πυλώνα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Η επίτευξη, δυνητικά της αυτάρκειας παραγωγής ενέργειας, από ίδιους πόρους, και μάλιστα ανανεώσιμους και με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα την καθιστά απαραίτητη και αναντικατάστατη.

Τα φωτοβολταϊκά στο ενεργειακό μείγμα

Λόγω της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας της παραγωγής, τα φωτοβολταϊκά θεωρούνται ο ακρογωνιαίος λίθος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επί πλέον, το αναλογικά χαμηλό κόστος εγκατάστασης τους, και η προσαρμοστικότητα αναφορικά με το μέγεθος αλλά και την τοποθεσία εγκατάστασης τους, προσφέρουν επενδυτικές δυνατότητες σε μία μεγάλη "γκάμα" επενδυτών από μικρούς έως μεγάλους.

Φωτοβολταϊκά Πάρκα - Επιδοτήσεις

Οι επιδοτήσεις για τα φωτοβολταϊκά, πλέον έχουν αλλάξει μορφή και περιορίζονται στη ρυθμιστική σταθερότητα της συμφωνημένης απορρόφησης της παραγόμενης ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα και μάλιστα με σταθερή τιμή. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται χρηματοοικονομικά η εκάστοτε επένδυση. Τέλος, υπάρχει επιδότηση επιτοκίου για το δάνειο που ενδεχομένως απαιτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλες οι απαντήσεις για την αδειοδότηση, την τεχνολογία, την εύρεση κατάλληλων χωραφιών για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο που σκέφτεστε

Στη Buildeco ένας ειδικός συνεργάτης μας, αφού κάνει τις απαραίτητες μελέτες και υπολογισμους, θα απαντήσει υπεύθυνα σε όλα σας τα ερωτήματα.

Φωτοβολταϊκό Πάρκο - Γενικές Πληροφορίες

Νομοθετικό Πλαίσιο Φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα

Φωτοβολταϊκό Πάρκο - Νέος Νόμος 5037 του 2023


Με το νέο Νόμο, παρατείνονται οι σταθερές ταρίφες μέχρι το 2025.


Όροι και προϋποθέσεις για Φωτοβολταϊκά σε Χωράφια

Βασικοί στοιχεία φωτοβολταϊκών με σταθερή ταρίφα με το νέο Νόμο:

 1. Να έχουν μέγιστη ισχύ 500 kW
 2. Να έχουν Προσφορά Σύνδεσης σε ισχύ
 3. Να υπογράψουν σύμβαση λειτουργικής ενίσχυσης μέχρι την 1ή Ιανουαρίου του 2025.
 4. Η σύμβαση που υπογράφεται θα έχει διάρκεια ισχύος 20 έτη, με έναρξη ισχύος την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύνδεσης του φωτοβολταϊκού συστήματος.
 5. Υπάρχει δυνατότητα για δύο έτη πριν την έναρξη ισχύος της σύμβασης να εμπορεύεται την ενέργεια ο παραγωγός στο χρηματιστήριο ενέργειας, χωρίς να χάσει τη σύμβαση, ούτε την ταρίφα αλλά και χωρίς να μειωθεί η διάρκειά της.
 6. Τα φωτοβολταϊκά αυτά συστήματα μπορούν να εγκαθίστανται επί κτιρίων ή επί εδάφους ή άλλων κατασκευών, με την προϋπόθεση τήρησης των αντίστοιχων Πολεοδομικών Κανονισμών.
 7. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού πλάνου, καθώς και την υλοποίησή του.

Η ομάδα της Buildeco για τα φωτοβολταϊκά

Είμαστε μια φιλική ομάδα μηχανικών, νομικών και άλλων έμπειρων επαγγελματιών, με πάθος για αυτό που κάνουμε, και σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας το επενδυτικό σας πλάνο.

Ασχολούμαστε από το 2006 με το αντικείμενο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχουμε αναπτύξει την κατάλληλη τεχνογνωσία και πολυάριθμους απόλυτα ικανοποιημένους πελάτες, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Χάριν της υψηλής εξειδίκευσης της ομάδας της Βuildeco στην ενέργεια, προσφέρουμε άμεση υλοποίηση οιασδήποτε σχετικής δράσης σας. Αδειοδοτούμε και υλοποιούμε τα πάντα σε σχέση με τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα, το Net Metering και τις λοιπές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε ποιες περιοχές εγκαθιστούμε Φωτοβολταϊκά

Η έδρα της buildeco είναι στην Αθήνα. Πλέον είμαστε και στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε εκπροσώπους στη Λαμία, στα Καμένα Βούρλα, στην Εύβοια και στον Αλμυρό. Αναλαμβάνουμε έργα φωτοβολταϊκών πάρκων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Φωτοβολταϊκό Πάρκο - Κόστος

Μπορούμε να σας παρέχουμε κοστολόγηση της επένδυσης σε Φωτοβολταϊκά που σχεδιάζετε.

Υλοποιούμε τεχνοοικονομική τεκμηρίωση και πρόβλεψη σχεδιαζόμενες και δυνητικές επενδύσεις, εξατομικευμένες στο προσωπικό σας επενδυτικό προφίλ, προκειμενου να δημιουργήσουμε συνδυασμούς επενδύσεων στις δυνατότητες σας. Παράλληλα, προσφέρουμε και συμβουλευτική σε ολόκληρο το φάσμα των υπηρεσιών ενέργειας.

Δάνειο για Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκων σε Χωράφι

Συνεργαζόμαστε με τράπεζες προκειμένου να σας διευκολύνουμε στην δανειοδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκών. Οι τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης του 80% του κόστους της επένδυσής σας.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία του φακέλου χρηματοδότησης του έργου σας από την τράπεζα της επιλογής σας. Σε περίπτωση που δεν συνεργάζεστε με κάποιο τραπεζικό ίδρυμα σας βοηθάμε να αναπτύξετε τις απαραίτητες σχέσεις με κάποιες συνεργαζόμενες με εμάς τράπεζες.

Γιατί Άμεσα

Τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι επιβαρυμένα και πεπαλαιωμένα. Η χωρητικότητά τους είναι μικρή. Το κάνουμε άμεσα γιατί μπορεί αργότερα να μην υπάρχει η δυνατότητα αυτη.

Υλοποιούμε τεχνοοικονομική τεκμηρίωση και πρόβλεψη για υπάρχουσες και δυνητικές επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά καθώς και μεθοδολογίες εξοικονόμησης.

Χωράφια για Φωτοβολταϊκά

Χωράφι για Φωτοβολταϊκά Φθιώτιδα 1
Χωράφι για φωτοβολταϊκό Φθιώτιδα
Ενοικίαση 2.500 €/έτος
Φθιώτιδα - 8 στρέμματα Χωράφι για φωτοβολταϊκό πάρκο
Χωράφι για Φωτοβολταϊκά Χαλκιδική
Χωράφι για φωτοβολταϊκό Χαλκιδική
Ενοικίαση 3.000 €/έτος
Χαλκιδική - 6,5 στρέμματα χωράφι για φωτοβολταϊκά
Χωράφι για Φωτοβολταϊκά Εύβοια 1
Χωράφι για φωτοβολταϊκό Εύβοια
Ενοικίαση 3.000 €/έτος
Εύβοια - 9 στρέμματαχωράφι για φωτοβολταϊκά
Χωράφι για Φωτοβολταϊκά Φθιώτιδα 2
Χωράφι για φωτοβολταϊκό Φθιώτιδα
Πώληση 2.500 €/στρέμμα
Φθιώτιδα - 7,5 στρέμματα Χωράφι για φωτοβολταϊκό πάρκο
Χωράφι για Φωτοβολταϊκά Νάξος
Χωράφι για φωτοβολταϊκό Νάξος
Πώληση 6.000 €/στρέμμα
Νάξος - 7 στρέμματα Χωράφι για φωτοβολταϊκό πάρκο
Χωράφι για Φωτοβολταϊκά Εύβοια 2
Χωράφι για φωτοβολταϊκό Εύβοια
Πώληση 4.000 €/στρέμμα
Εύβοια - 8 στρέμματα χωράφι για φωτοβολταϊκά

Διαδικασία Υλοποίησης Φωτοβολταϊκού Πάρκου σε Χωράφι

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες αδειοδότησης, προμήθειας του εξοπλισμού και συνολικής κατασκευής του συστήματος που θα επιλέξετε. Στο τέλος θα σας παραδώσουμε την εγκατάσταση "με το κλειδί στο χέρι".

Κάποιες από τις πιο Σύγχρονες Τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε στα φωτοβολταϊκά συστήματα που κατασκευάζουμε

-inter alia-

Φωτοβολταϊκό Πάρκο σε Χωράφι Συμφωνα με τις Ανάγκες σας.

Το μέγεθος του συστήματος το αποφασίζετε εσείς, τηρώντας τους τεχνικούς περιορισμούς και τις δυνατότητες σας προτείνουμε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα προσαρμοσμένο σε εσάς.

Εάν σκέφτεστε επένδυση σε φωτοβολταϊκά σε χωράφι, τώρα είναι η σωστή στιγμή. Επικοινωνήστε μαζί μας, προκειμένου να σας κατευθύνουμε. Κάνουμε άμεση εκτίμηση των αναγκών σας.

Μπορούμε να προβούμε σε άμεση υλοποίηση του φωτοβολταϊκού συστήματος σας, σε χωράφι από το portfolio μας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιαζόμενο φωτοβολταϊκό πάρκο σας σε χωράφι παρακαλώ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στη Buildeco

Για περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, παρακαλώ περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας.